Samarbete är en nyckel till framgång inom mjukvaruutveckling, men det är inte alltid så lätt att få till. Med ensemble programming arbetar hela teamet tillsammans på en och samma uppgift – på en och samma dator. Genom att kombinera kunskap och perspektiv från flera personer samtidigt kan eventuella fel identifieras tidigare, kunskapsdelningen ökar och resultatet blir en bättre kod som alla känner gemensamt ansvar för.

På Axis i Linköping praktiseras ensemble programming varje dag och i den här frukostföreläsningen delar Johanna Thorheim, Experienced Software QA Engineer, och Therese Alenlöv, Experienced QA Engineer, med sig av sina erfarenheter. Hur har arbetssättet påverkat samarbetet i teamet? Vilka utmaningarna har de stött på? Vilka är framgångsfaktorerna som får det att fungera? Och vilken kvalitet blir det egentligen på koden?

Välkommen att lyssna och ställa dina frågor!

Agenda:

  • 07.30 Drop-in, frukosten serveras
  • 08.00 Föreläsningen startar

Under träffen får du även möta Visual Sweden som är en nationell innovationsplattform med säte i Östergötland som fokuserar på visualisering och bildanalys. Initiativet samlar företag, akademi och offentliga aktörer för att främja utveckling och tillämpning av visuell teknologi inom olika sektorer, såsom medicin, industri och samhällsplanering.

Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras i samarbete mellan Axis, Visual Sweden och Ebbepark i samband med East Sweden Innovation Week.

Tid

07:30–09:00

Plats

Spektrum, Fridtunagatan 41, Linköping

Arrangör

Axis, Visual Sweden och Ebbepark